Sobota , 23. 11. 2024

Klement

Italské okénko: Tradiční polévka Minestrone vás zahřeje při chladných dnech

Minestrone, italská polévka vyrobená ze spousty zeleniny a oblíbených malých těstovin v jednoduchém rajčatovém vývaru. S křupavým krajícem chleba a parmezánem ideální kombinace! Patří mezi nejznámější a velmi oblíbená italská jídla.
minestrone
Minestrone je tradiční italská polévka, ale jeden tradiční recept neexistuje.

Historie Minestrone

Minestrone pochází od slova „Minestra“, což znamená polévka, a přípona –one z ní dělá velkou polévku. Má nejen velké kusy zeleniny, ale často se do ní také přidává jeden z velkých druhů těstovin.

Minestrone datuje svůj původ ještě před vznikem starověké Římské říše. Polévka je zmíněná již v kuchařce z 1. století n.l., Apicius: De Re Coquinaria, která obsahuje většinu ingrediencí modernější minestrone.

Jak světoběžníci cestovali po světě a bylo k dispozici více ingrediencí, časem v ní obsažené suroviny nabývaly. Můžete ji zkrátka nachystat z jakékoliv zeleniny, která je v dané sezoně dostupná, všelijak si ji obměňovat. Dokonce v mnoha případech za použití zbytků. Z toho důvodu ve skutečnosti neexistuje jeden jediný tradiční recept.

Dobrou chuť! Buon Appetito!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Recepty ze zahrádky: Cuketa a 6 receptů, kde hraje prim

Červená řepa 3x jinak: Pochutnejte si na těchto salátech

Minestrone

porce
g / porce
Ingredience:
  • 2
    2
    lžíce
    olivového oleje
  • 1
    1
    stroužek
    česneku
  • 150
    150
    g
    hrášku (čerstvý nebo mražený)
  • 150
    150
    g
    fazolí (můžou být i z konzervy)
  • 250
    250
    g
    brokolice
  • 1
    1
    ks
    brambora
  • 2
    2
    ks
    mrkve
  • 1
    1
    stonek
    řapíkatého celeru
  • 1
    1
    ks
    cuketa
  • 1
    1
    svazek
    baby špenátu
  • 1
    1
    lžička
    oregana
  • 1
    1
    lžička
    bazalky
  • 1
    1
    lžička
    soli
  • chilli nebo pepř
  • 200
    200
    g
    rajčatového protlaku
  • 4
    4
    šálky
    vody
  • 1
    1
    šálek
    sušených malých těstovin

Postup:

  1. Zeleninu nakrájejte na malé až střední kousky.

  2. Do velkého hrnce přidejte olivový olej, nasekaný česnek, zeleninu, rajčatový protlak, vodu (dostatek na zakrytí zeleniny) a koření. Míchejte, aby se ingredience spojily.

  3. Směs přiveďte k varu, poté snižte teplotu a za občasného míchání vařte 20–25 minut nebo dokud zelenina téměř nezměkne.

  4. Posledních 5 minut dejte vařit 2-3 šálky vody ve středním hrnci.

  5. Do velkého hrnce přidejte převařenou vodu a 1 šálek malých nevařených těstovin.

  6. Vařte na mírném varu, odkryté, za častého míchání, dokud nejsou těstoviny al dente. Pokud chcete, přidejte čerstvě nastrouhaný parmezán a ihned podávejte.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
italská kuchyně
jednoduché recept
italská kuchyně
Zdroje článku:
https://anitalianinmykitchen.com/minestrone/, https://articlereviewwriters.weebly.com/minestrone-history-recipe-and-variations.html
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
https://anitalianinmykitchen.com/minestrone/, https://articlereviewwriters.weebly.com/minestrone-history-recipe-and-variations.html
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek