Přivítejte zimu kokosovou buchtou se sušenými meruňkami
Kokos s meruňkami představuje nečekaně chutnou kombinaci, kterou se rozhodně vyplatí vyzkoušet. Těsto je krásně nadýchané a sušené kandované meruňky buchtě dodávají nečekaný rozměr.
TIP: Pokud byste chtěli sušené meruňky nahradit, případně je zkombinovat s dalším druhem sušeného ovoce, tak vám doporučujeme vyzkoušet sušené švestky.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Kokosová zmrzlina, která přivolá do vaší kuchyně chuť léta a exotiky
Kokosová buchta se sušenými meruňkami
- 300300gkokosové mouky
- 100100gcukru krystal
- 33ksvejce L
- 200200mlplnotučného mléka
- 100100mlslunečnicového oleje
- 11hrneksušeného kokosu
- 11sáčekkypřicího prášku
- 22balenísušených meruněk
Postup:
Do větší misky si rozklepneme všechna vejce a přisypeme k nim cukr. Společně šleháme, dokud nevznikne žloutková pěna. K té za stálého šlehání přidáváme po lžících olej a následně přiléváme pomalu mléko. Neustále šleháme, dokud se ingredience dobře nepropojí.
Kokosovou mouku si prosejeme a promícháme ji společně se sušeným kokosem a kypřicím práškem (každá mouka je jiná, tudíž ji přidávejte postupně. Pokud už by se vám zdálo těsto hodně tuhé, zredukujte množství). Postupně sypké ingredience přisypáváme do misky se zbylou částí těsta a šleháme. Po přidání celého množství ještě chvíli šleháme.
Plech si vymažeme a vysypeme moukou. Nalijeme na něj asi polovinu těsta. Poté si připravíme sušené meruňky – každý kousek nakrájíme přibližně na čtvrtiny. Nakrájenými meruňkami posypeme těsto na plechu a následně dolijeme zbytek těsta.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 25 minut nebo dokud není špejle po zapíchnutí do těsta vytažená suchá. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.