Za 10 minut v troubě: Zapékané vepřové karé se sýrovým těstíčkem
Samotný recept už je velmi jednoduchý a budete mít vepřové karé uvařeno, respektive upečeno, raz dva. Sýrové těstíčko s vejci už jen dodá vašemu obědu nebo večeři zlatou korunu.
Ingredience na vepřové karé (4 osoby)
- 4 plátky vepřového karé
- 100 g strouhaného tvrdého sýru dle vašich preferencí
- 40 ml majonézy, zakysané smetany nebo jogurtu
- 10 ml kremžské hořčice
- 5 ml medu
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- Sůl, pepř a další koření dle chuti
- Olivový olej na marinádu
Příprava
Do masa si z jedné strany nožem nařízněte mřížku a pak si ho naložte do misky se směsí olivového oleje, utřeného česneku, hořčice, medu, soli, pepře a dalšího koření. Díky mřížce se do něj marináda lépe nasákne. Misku s masem a marinádou přetáhněte potravinářskou fólií a dejte ji na několik hodin do lednice. Vepřové karé si klidně můžete naložit i večer předem, o to chutnější a křehčí díky tomu bude.
Cibuli nakrájejte najemno a udělejte z ní tenkou vrstvu na dně formy na pečení. Na cibuli vyskládejte všechny čtyři plátky masa a přelijte je zbytkem marinády. Obě vejce uvařte natvrdo a pak je propasírujte kráječem vajec nebo nakrájejte na kostičky. Vejce smíchejte se strouhaným sýrem a majonézou. Výslednou hmotu navrstvěte na plátky masa.
Formu dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte po dobu 30-40 minut, v závislosti na typu a tučnosti sýra, který jste použili. Když sýrové těstíčko zezlátne, jídlo je hotové. Podávejte marinované vepřové karé rovnou z trouby s bramborem, bramborovou kaší nebo hranolky, zeleninovou oblohou a kečupem nebo hořčicí.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT