Nepečené banánové řezy s vanilkovým krémem
Ingredience na banánové řezy
Na vynikající a jednoduché banánové řezy budete potřebovat pár ingrediencí, a to:
- 800 ml plnotučného mléka
- 1-2 balení vašich oblíbených kakaových oplatek, například Lázeňských oplatek
- 200 g moučkového cukru
- 150 g másla
- 75 g hladké mouky
- 25 g kukuřičného škrobu
- 7 vaječných žloutků
- 4 banány
- 400 ml sladkého kondenzovaného mléka
Příprava
Do misky si odlijte 100 mililitrů mléka a rozmíchejte v něm škrob a mouku. Přidejte vaječné žloutky a celou směs vyšlehejte do hutného krému. Zbytek mléka přelijte do kastrolu a na mírném plamenu ho přiveďte k varu. Do vřícího mléka přelijte vyšlehanou směs a kondenzované mléko. Za stálého míchání pokračujte ve vaření, dokud směs nezíská konzistenci hustého pudinku.
Pudinkovou hmotu odstavte z plotny a dejte ji chladnout na pokojovou teplotu. Minutku po stažení z plotny do směsi přidejte na kousky nakrájené máslo a míchejte, dokud se máslo nerozpustí a nespojí s pudinkem. Nejlepší je máslo do pudinku zapracovat mixérem zapnutým na nízké otáčky, abyste měli jistotu, že směs bude skutečně homogenní.
Do dortové formy vyskládejte oplatky. Nejvíc se hodí Lázeňské oplatky, protože mají optimální tvar i velikost. Na dvojitou až trojitou vrstvu oplatek naneste třetinu pudinkového krému. Na pudinkovou vrstvu vyskládejte na kolečka nakrájené banány a na ně jednu či dvě vrstvy oplatek, které potřete druhou vrstvou krému. Pokračujte opět vrstvou banánových koleček, pak vrstvou oplatek a na vrch natřete zbytek krému.
Hotový zákusek dejte přes noc zatuhnout do lednice, aby pořádne zchlad a ztuhnul. Podávejte ho pak ve stejném stavu čili chlazený a nebojte se ho trochu přizdobit. Nejlepší je přizdobený šlehačkou nebo karamelovou či čokoládovou polevou. Vhodné je také oblíbené sezonní ovoce, jako jsou jahody. Nebo si na něj nakrájíte trochu banánu? Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Banánové řezy s vanilkovým krémem a čokoládou pro sladší odpoledne