Překvapte své blízké, upečte netradiční cukroví. Je skvělé!
Nebojte se experimentovat ani letos a zkuste recept na naše netradiční cukroví. Uvidíte, že s ním uspějete.
Co budete potřebovat na netradiční cukroví
- 200 g bramborového škrobu
- 200 g hladké mouky
- 200 g tuku na pečení
- 175 g moučkového cukru
- 50 g zakysané smetany
- 1 vaječný žloutek
- 1 vanilkový pudink v prášku
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 balení čokoládové polevy
- nastrouhanou kůra z poloviny citronu
- marmeládu na slepování
- drcené ořechy nebo strouhaný kokos na posypání
Příprava netradičního cukroví
Ve velké míse smíchejte bramborový škrob, mouku s práškem do pečiva a cukr. Přidejte k nim žloutek, změklé máslo a smetanu. Nakonec přidejte i najemno nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu. Těsto zpracujte rukama do hladka, výsledná hmota by měla být rovnoměrná a poddajná. Těsto zabalte do igelitového sáčku a nechte jeden až dva dny odpočinout v ledničce.
Odpočaté těsto vyválejte a vykrájejte si z něj tvary. Je lepší se vyvarovat hvězdičkám dalším složitým tvarům, vhodnější jsou kolečka nebo třeba šištičky. Vykrájené těsto vyskládejte na plech s pečícím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte po dobu 10 až 15 minut, dokud povrch cukroví nezezlátne.
Cukroví slepte klasickým způsobem marmeládou a slepené kousky namočte do čokoládové polevy. Nejlepší je nejprve namočit jen jednu polovinu, tu pak nechat zaschnout a následně namočit druhou. Druhou polovinu můžete ještě posypat strouhaným kokosem nebo třeba drcenými ořechy. Veselé Vánoce!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT