Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Ovocný dezert s pudinkem, který si doslova zamilujete!

V letním období jsou ovocné dezerty ideálním pokrmem k mlsání. Jsou lehké a osvěžující. Dopřejte si je však i v jiném ročním období.
ovocný dezert s pudinkem
Ovocným dezertem zaujmete přítele, děti i návštěvu. (zdroj foto: receptty.cz)

Tento ovocný dezert s pudinkem snoubí dokonce několik různých druhů ovoce dohromady. Jeho výsledná chuť je dokonalá. Nouze není ani o jemný a nadýchaný krém, který dezert činí ještě lepším.

Jaké suroviny potřebujete?

Na těsto si připravte tyto ingredience:

  • 6 vajíček
  • 240 gramů krystalového cukru
  • 310 gramů hladké mouky
  • 260 gramů změklého másla

Také se neobejdete bez:

  • jednoho kypřícího prášku
  • 110 mililitrů mléka
  • třech lžic kakaa
  • trochy mleté skořice
  • půl kila čerstvého ovoce dle chuti (vhodné jsou třešně, borůvky a jahody).

Na pudinkový krém do dezertu si obstarejte:

  • 760 mililitrů mléka
  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 220 gramů změklého másla
  • 3 lžíce moučkového cukru.

Vše završíte čokoládovou polevou z hořké čokolády a trochy másla.

Jak postupovat při přípravě ovocného dezertu s pudinkem?

U vajec si oddělte nejdříve žloutky od bílků, z těch ušlehejte tuhý sníh. Do žloutků přidejte cukr, máslo a mléko a všechny suroviny dobře promíchejte. Nakonec přisypte i mouku a kypřící prášek a utvořte hladké polotekuté těsto, do kterého postupně přidávejte ušlehaný sníh z bílků.

Část hmoty si můžete oddělit do malé mísy a ochutit kakaovým práškem. Do plechu o rozměrech asi 20 x 30 centimetrů vložte pečící papír a vlijte do něj nejprve vanilkové těsto a na něj hned pak to kakaové.

Ovoce, které jste si zvolili omyjte a nakrájejte na kousky a poklaďte do těsta. Ideální je použít alespoň tři různé druhy ovoce. Dejte koláč péct do trouby na zhruba 30 minut při 180 stupních Celsia.

Než se korpus upeče, můžete se pustit do přípravy krému. Klasicky si uvaříte pudink, který následně necháte vychladnout. Posléze do něj zašleháte změklé máslo a cukr a náplň do ovocného dezertu je hotová.

Ovocný dezert s pudinkem: Už jen kompletovat

Až se korpus upeče, nechte jej vychladnout. Následně na něj navrstvěte vanilkový krém, který jste mezitím dali do lednice. Povrch zákusku už jen přelijete čokoládovou polevou a máte hotovo. Vhodné je dezert nechat v chladničce alespoň 24 hodin. Přejeme dobrou chuť!

K TÉMATU  Lahodné řezy, které skvěle vypadají a báječně chutnají. Využijete na ně formu na srnčí hřbet

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Sypaný jahodový koláč, jaký jste ještě neochutnali! Jednoduchý a skvělý

Banánový koláč, který chutná jako Pribináček. Pochutnají dospělí i děti

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

0.0/5

30 minut + chlazení

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek