Recept na dokonalou marinádu (vhodná především na kuřecí)
Máme pro vás recept na dokonalou marinádu, kterou si zamilujete. Na přípravu není nikterak složitá, zabere jen pár minut a maso se po naložení v ní bude téměř rozpadat. Marináda je vhodná především na kuřecí prsa, stehna, křídla, zkrátka celé kuře.
Jaké potřebujete ingredience?
Než se pustíte do přípravy marinády, připravte si tyto suroviny:
- 170 mililitrů hustější zakysané smetany
- neslazené kondenzované mléko
- sůl, pepř a grilovací koření na kuře dle chuti
- hořčici a čerstvou bazalku
Ideální je tato směs na kuřecí prsa, proto si marinádu na nich můžete zrovna vyzkoušet. Zakupte tedy cca kilo a půl kuřecích prsou.
Jak postupovat při přípravě marinády na kuřecí maso?
Do střední mísy vložte z kelímku zakysanou smetanu, přidejte sůl, pepř, grilovací koření na kuře, lžíci plnotučné hořčice a dvě lžíce kondenzovaného mléka. Všechny ingredience pak důkladně promíchejte a vytvořte homogenní směs. Kuřecí prsa odblaňte a následně vložte do mísy tak, aby marináda pokrývala každý jejich kousek. Mísu pak přikryjte potravinovou fólií a dejte do lednice vychladit. Maso musí nasáknout všechny suroviny z marinády. Nejlepší bude, když necháte kuřecí prsa v marinádě přes noc. Následující den připravujte na grilu jako minutku, nebo ve formě špízu s různými druhy zeleniny. Maso bude křehké a šťavnaté. Doplnit jej můžete o čerstvé zeleninové salátky, nebo grilované brambory. Do marinády lze přidat i jiné oblíbené čerstvé bylinky, skvělý je například i rozmarýn. Přejeme dobrou chuť!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: