Rychlý jablečný koláč, který máte za 5 minut hotový
Potřebné suroviny na rychlý jablečný koláč
Na tuto sladkou a jednoduchou jablečnou dobrotu budete potřebovat samozřejmě jablka, vybírejte dle chuti, nejvíce vhodná jsou ta sladší, obstarejte si dva kusy. Na jablečný koláč také opatřete následující:
- 3 vejce
- 110 gramů cukru krystal
- 110 gramů rozpuštěného másla a 35 gramů změklého másla (plátky)
- 155 gramů hladké mouky a 1 kypřící prášek
Jak si počínat dál?
Vajíčka smícháte s cukrem a vyšleháte do pěny, poté přidáte rozpuštěné máslo. Na závěr přisypete do směsi hladkou mouku a prášek do pečiva. Vše důkladně promícháte, abyste vytvořili hladké polotekuté těsto.
V hlavní roli jablka
Na řadě jsou jablka, která nejprve omyjete. Kdo nemá rád jablečnou slupku, může ji oloupat. Z jablíček poté odstraníte jádřince a nakrájíte na menší kostičky. Dno pečícího plechu vymažete máslem a vysypete moukou, nebo použijete pečící papír. Na povrch pekáče rozložíte plátky másla, které pokryjete vrstvou pokrájených jablek a posypete trochou krystalového cukru. Ovoce pak přelejete již zhotoveným těstem na koláč a dáte péct do předehřáté trouby na zhruba 25 minut, teplota by měla bát nastavena kolem 180 stupňů Celsia.
S čím jablečný koláč podávat?
Hotový koláč po vychladnutí můžete jíst buď samotný, nebo je výborný se zakysanou smetanou, nebo šlehačkou. Pokud jablka nemáte příliš v lásce, můžete použít na koláč jiné ovoce, které je vaším favoritem. Vhodné jsou například vypeckované třešně, nebo švestky, či meruňky. Fantazii se meze nekladou.
TIP: Líbil se vám tento recept? Vykoušejte i tyto nejlepší recepty na jablečné koláče, po kterých se budete olIzovat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Neskutečně krémové hrnkové řezy se jen rozplývají na jazyku
Pět receptů na zdravé dobroty ke sledování televize. Mlsat můžete i bez výčitek