Krémové řezy: Budou se vám rozplývat na jazyku!
Existují lidé, kteří rádi vaří takříkajíc od oka a přesto (nebo právě proto) se jim jejich dílo vždycky podaří. Pokud jste z této kategorie lidí, přidáme vám další recept do vaší sbírky hrnkových dezertů. Tyto krémové řezy mají pečený korpus, který je zdobený trojbarevným smetanovým krémem. A jsou strašně dobré!
Na výrobu řezů budete potřebovat
Na korpus:
- 4 vejce
- 1 šálek krupicového cukru
- 1 šálek hladké mouky
- 3 polévkové lžíce kakaa
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 balení prášku do pečiva
Na zvlhčení:
- 1,5 sklenice mléka a
- 2 polévkové lžíce uvařené instantní kávy
Na krém:
- 100 g bílé čokolády + 1 šlehačka (200 ml)
- 100 g mléčné čokolády + 1 šlehačka (200 ml)
- 100 g hořké čokolády + 1šlehačka (200 ml)
Poznámka:
Velikost šálku = 100 ml
Velikost sklenice = 200 ml
Pokud máte nádobí jiné velikosti, přepočítejte poměry.
Krémové řezy a jak postupovat
Troubu si dejme předehřát na 180 °C a připravme si plech vyložený pečicím papírem.
Vejce rozklepneme do hlubší mísy a vyšleháme je s cukrem. Přidáme kakao, cukr, hladkou mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr a všechny suroviny řádně rozmixujeme do hladké směsi. Do plechu vyloženého papírem nalijeme připravené těsto a dáme péct na 25 minut.
Že je korpus hotový vyzkoušíme špejlovým testem. Zapíchneme špejli do těsta a vytáhneme. Pokud je na dřevě lepkavý zbytek mokrého těsta, je třeba jej ještě dopéct. Pokud je špejle suchá, máme hotovo a můžeme korpus vytáhnout z trouby.
Když je korpus připraven, ještě jej nevyklápíme z pekáčku. Namísto toho ho připravenou kávou a mlékem zvlhčíme a napustíme tak, aby těsto bylo vlhké a vláčné.
Nakonec ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpustíme zvlášť tři druhy čokolády. Ve třech miskách vyšleháme šlehačku do tuha a do každé z nich vmícháme jeden druh rozpuštěné čokolády. Krém vymícháme do hladka a lžící střídavě vrstvíme na napuštěný korpus různobarevné kopečky čokoládové šlehačky.
Když máme hotovo, dáme krémové řezy ještě na 1 – 2 hodiny ztuhnout a můžeme podávat. Přejeme vám, ať vám chutná.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Klasický zákusek „obližprst“ je pro mnohé nejlepším dezertem na světě