Čokoládový fondán. Výborný dezert, na který potřebujete jen dvě ingredience
Tento snadný čokoládový fondán s vysokým obsahem čokolády si oblíbíte. Je to krémová, extrémně hustá a extra čokoládová pochoutka. Potřebujete jen dvě ingredience, a za pár minut můžete připravit vynikající čokoládovou pochoutku. Na vršek potom můžete přidat několik nasekaných ořechů, pro chuť i na ozdobu.
Ingredience
- 300 g tmavé čokolády
- 400 g kondenzovaného mléka
Postup
- Pekáč o rozměrech přibližně 12 x 20 cm namažte rozpuštěným máslem, a rozprostřete v něm pečící papír. Nezapomeňte na přesahy, které usnadní vyjmutí.
- Nakrájejte čokoládu na malé kousky.
- Čistou pánev nechte na mírném ohni a na dno rozprostřete kondenzované mléko a nasekanou čokoládu.
- Míchejte po dobu pěti minut, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a nebude hladká.
- Nalijte čokoládovou směs do připraveného pekáče a vyhlaďte ji stěrkou.
- Nechte odstát po dobu tří až čtyř hodin, případně přes noc.
- Poté nakrájejte na osm nebo více řezů podle vašich preferencí.
- Teď si užijte váš skvělý čokoládový fondán ze dvou ingrediencí!
Poznámka: Uvedené rozměry pekáče počítají skutečně s malým dezertem. Pokud použijete tradičnější pekáč 20 x 35 cm, budete potřebovat 2 x tolik čokolády i kondenzovaného mléka. Pak zbude i pro návštěvu.