Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Za 10 minut v troubě: Zapékané vepřové karé se sýrovým těstíčkem

Když to s masem umíte, můžete dostat hodně chuti za málo peněz. A jedním z nejlepších způsobů, jak udělat z masa opravdovou specialitu, je dobře a včas ho naložit. Proto vám doporučujeme dát karé marinovat už den předem a naše hořčicovo-medová marináda udělá divy.
vepřové
Zapečené vepřové karé můžete klidně ozvláštnit rajčaty. (foto: 123RF)

Samotný recept už je velmi jednoduchý a budete mít vepřové karé uvařeno, respektive upečeno, raz dva. Sýrové těstíčko s vejci už jen dodá vašemu obědu nebo večeři zlatou korunu.

Ingredience na vepřové karé (4 osoby)

  • 4 plátky vepřového karé
  • 100 g strouhaného tvrdého sýru dle vašich preferencí
  • 40 ml majonézy, zakysané smetany nebo jogurtu
  • 10 ml kremžské hořčice
  • 5 ml medu
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • Sůl, pepř a další koření dle chuti
  • Olivový olej na marinádu

Příprava

Do masa si z jedné strany nožem nařízněte mřížku a pak si ho naložte do misky se směsí olivového oleje, utřeného česneku, hořčice, medu, soli, pepře a dalšího koření. Díky mřížce se do něj marináda lépe nasákne. Misku s masem a marinádou přetáhněte potravinářskou fólií a dejte ji na několik hodin do lednice. Vepřové karé si klidně můžete naložit i večer předem, o to chutnější a křehčí díky tomu bude.

Cibuli nakrájejte najemno a udělejte z ní tenkou vrstvu na dně formy na pečení. Na cibuli vyskládejte všechny čtyři plátky masa a přelijte je zbytkem marinády. Obě vejce uvařte natvrdo a pak je propasírujte kráječem vajec nebo nakrájejte na kostičky. Vejce smíchejte se strouhaným sýrem a majonézou. Výslednou hmotu navrstvěte na plátky masa.

Formu dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte po dobu 30-40 minut, v závislosti na typu a tučnosti sýra, který jste použili. Když sýrové těstíčko zezlátne, jídlo je hotové. Podávejte marinované vepřové karé rovnou z trouby s bramborem, bramborovou kaší nebo hranolky, zeleninovou oblohou a kečupem nebo hořčicí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Luxusní zapékané přírodní vepřové řízky se sýrem

Jednoduché a rychlé vepřové rolky s okurkou. Je libo oběd?

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek