Středa , 30. 10. 2024

Tadeáš

Upečte si domácí cukrářské piškoty z listového těsta

Možná by vás to nenapadlo, ale listové těsto se dá mimo jiné skvěle využít k přípravě domácích cukrářských piškotů. Právě na ně pro vás máme recept.
piškoty
Těsto koupíte a půl práce je hotovo! (foto: appetizing.tv)

Jsou navíc slepované marmeládou, ale nemusíte se bát. Není to tak pracné, jako slepování vánočního cukroví. Piškoty totiž marmeládou natřete ještě před pečením, a tak si je můžete dopřát hned po vyndání z trouby. Tedy jakmile alespoň trošku vystydnou.

Ingredience na piškoty

  • 500 g chlazeného listového těsta
  • 50 ml vaší oblíbené marmelády (nejvíc se hodí meruňková)
  • 50 g moučkového cukru
  • 10 g mleté skořice
  • 1 vejce
  • Špetku soli

Příprava

Listové těsto si rozválejte a rozdělte ho na dva stejně velké díly obdélníkového tvaru. Obdélníky by měly být tak velké, aby se vám vešly na plech na pečení a po okrajích zbylo ještě několik centimetrů volného místa. Jeden z dílů listového těsta potřete souvislou rovnoměrnou vrstvou marmelády a přiklopte jej druhým dílem těsta. Pak těsto překrojte podélně a následně ho rozkrájejte na tenké plátky přibližně o velikosti cukrářských piškotů.

Jednotlivé piškoty vyskládejte vedle sebe na plech na pečení vyložený pečicím papírem. Mějte na paměti, že těsto při pečení nabyde, a tak by mezi nimi měly být alespoň půlcentimetrové rozestupy, aby se vám k sobě nepřipekly.

Vajíčko si rozklepněte do mističky, zlehka ho prosolte a pak si ho vyšlehejte vidličkou. Vyšlehaným vajíčkem pomocí mašlovačky potřete všechny piškoty. Pak si v jiné mističce smíchejte cukr se skořicí a potřené piškoty rovnoměrně pocukrujte. Chce to trochu šikovnosti, aby vám cukr zbytečně nepadal mezi ně – připálil by se. Dozdobené piškoty dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, hotové budou přibližně za půl hodiny. Měly by krásně zezlátnout a trošku se při tom pokroutit. Piškoty můžete podávat ještě horké, ale dobré jsou, i když vystydnou. Nechte si chutnat!

Video návod na přípravu cukrářských piškotů z listového těsta! (zdroj: youtube.com/appetizing.tv)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nepečený krémeš s kávovými piškoty vám dodá energii

K TÉMATU  Jablečné řezy s pudinkovým krémem chutnají přímo božsky

Krémový koláč: kombinace listového těsta a výborného vanilkového krému

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek