Když se řekne pudink, šlehačka a kokos, a to vše se spojí v jednom dezertu, mohou se hosté začít těšit
Tento dezert je jednoduchý na přípravu a bude se po něm oblizovat celá rodina. Je lehký do žaludku jako obláček. Uvidíte, že si ho zamilujete.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Banánový dort s pudinkem. Mňam!
Jablečné řezy s pudinkovým krémem chutnají přímo božsky
Pudinkový dezert s kokosem a šlehačkou
- 77lžicmoučkového cukru
- 11lžičkarumu
- 33lžícehladké mouky
- 66ksvaječných bílků
- 0.50.5sáčkukypřícího prášku do pečiva
- 620620mlplnotučného mléka
- 22balenívanilkového pudinku
- 77lžicmoučkového cukru
- 55ksžloutků
- 120120gstrouhaného kokosu
- 11balenímásla
- 11kssmetana ke šlehání (případně ještě ztužovač)
Postup:
Pečlivě oddělte bílky od žloutků a vyšlehejte z nich sníh tuhé konzistence, vmíchejte do něj cukr. Do mísy nasypejte mouku a vmíchejte do ní prášek do pečiva. Do této směsi mouky a prášku postupně po částech přidávejte sníh z bílků s cukrem.
Plech na pečení, nejlépe o rozměrech 20 x 30 cm, vyložte pečicím papírem a na něj rovnoměrně rozetřete těsto. Troubu předehřejte na 180 °C a těsto pečte při této teplotě přibližně 20 minut, v závislosti na výkonu trouby. Po upečení těsto pokapejte rumem.
Pokračujte přípravou náplně. Mléko vlijte do hrnce, přidejte cukr a žloutky a dobře promíchejte. V tomto mléce poté uvařte pudink podle návodu a míchejte jej až do zhoustnutí.
Pudink nechte nejprve dobře vychladnout, poté do něj vmíchejte změklé máslo a pomocí šlehače nebo kuchyňského robota vyšlehejte hladký krém, do kterého nakonec přidejte strouhaný kokos.
Tento krém rovnoměrně rozetřete na těsto a jako poslední vrstvu dejte ušlehanou smetanu ke šlehání, přičemž můžete použít také ztužovač.