Středa , 30. 10. 2024

Tadeáš

Nutellové věnečky, které prostě stojí za hřích

Nutella patří k nejoblíbenějším sladkostem na světě. A není divu, její lahodné oříškovo-kakaové chuti se těžko odolává. Ale dnes pro vás máme recept, který Nutellu dovádí k úplné dokonalosti. Našim nutellovým věnečkům propadně každý, kdo je okusí. Jejich základem je trošku překvapivě bramborové těsto.
nutellové věnečky
Nutellové věnečky si zamilujete. (foto: prirodajelek.cz)

Ingredience na nutellové věnečky

Na nutellové věnečky budete potřebovat:

  • 700 g hladké mouky
  • 300 g brambor na pyré
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 150 g moučkového cukru
  • 50 g másla
  • 1 kostku čerstvého droždí (42 g)
  • 1 vejce
  • Špetku soli

Kromě toho se neobejdete bez:

  • 200 g Nutelly nebo jiného kakaového krému
  • Moučkového cukru na posypání
  • 25 ml plnotučného mléka a 1 vanilkového cukru na potření věnečků

Příprava

Brambory si omyjte, oloupejte, očistěte a uvařte tak, aby byly lehce rozvařené. Zatímco se brambory vaří, připravte si kvásek – droždí rozpusťte v 50 ml mléka a Pak uvařené brambory rozmačkejte a rozmíchejte v nich máslo, 200 ml mléka a sůl. Do bramborové kaše postupně zapracujte mouku. Vejce si rozklepněte do mističky, zlehka ho prosolte a rozšlehejte ho vidličkou. Pak ho zapracujte do těsta. Nakonec do těsta zapracujte také kvásek.

Hotové těsto by mělo být pružné, jemné a nemělo by se lepit ani na misku, ani na vaše ruce. Mísu s těstem přikryjte utěrkou a dejte ho na 2 až 3 hodiny kynout na teplé a suché místo. Vykynuté těsto si rozválejte do čtverce, který bude přibližně půlcentimetru tlustý. Ze čtverce nakrájejte čtyři menší čtverečky.

Na jednu polovinu čtverečků naneste Nutellu a pak čtverečky sviňte do rolády. Tu stočte tak, aby vznikl věneček a spoj dobře uhlaďte. Věnečky potřete mlékem s rozpuštěným vanilkovým cukrem, naskládejte na plech vyloženým pečícím papírem a dejte péct při teplotě 180 °C.

Každých pět minut je vyndejte a znovu potřete mlékem s vanilkovým cukrem. Upečené budou, až zezlátnou, obvykle to trvá kolem půl hodiny. Servírujte vystydnuté a dozdobené moučkovým nebo skořicovým cukrem.

Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Milujete Nutellu? Pak vyzkoušejte tyto rychlé a skvělé muffiny!

K TÉMATU  Nadívaná vepřová pečeně, nad jakou není

Babiččino rychlé a jednoduché Tiramisu

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek