Netradiční horké nápoje do nevlídného počasí
Jak se zahřát, když je venku nevlídno? Pokud vás už nebaví tradiční svařené víno nebo čaj s rumem, můžete zkusit některý z netradičních horkých drinků z hanáckého piva Litovel či aperitivu Metropol, jehož příjemně hořkosladká nás doprovází už od roku 1961.
ALŽÍRSKÁ OÁZA
Vychutnejte si africkou exotiku s evropskými vlivy ve vaší skleničce.
Budete potřebovat:
4 cl Metropol Cherry,
1 dl červeného vína,
1dl pomerančového džusu, skořici, hřebíček.
Jak na to:
Všechny ingredience dáme do nádoby a svaříme. Servírujeme ve varné sklenici ozdobené kouskem skořice.
GINGERPOL
Neobvyklá kombinace hořko-sladké a pikantní chuti probudí vaše smysl.
Budete potřebovat:
4 cl Metropol Bianco,
1 dl vody,
čerstvý zázvor, cukr.
Jak na to:
Do rendlíku dáme 2 kolečka čerstvého zázvoru, lžičku cukru, Metropol Bianco a svaříme. Servírujeme ve varné sklenici. Ozdobit můžeme kouskem zázvoru.
PIVNÍ PUNČ
Kombinace piva a červeného pomeranče vás příjemně překvapí.
Budete potřebovat:
1 litr Litovel Červený pomeranč
0,5 litru pomerančové šťávy (pomerančový nektar 50%)
0,25 litru silného extraktu čaje jablko–skořice
0,25 litr likéru Griotka
0,1 litru tuzemáku
1 lžičku koření na punč
pomeranč, koktejlovou třešeň na ozdobu
Jak na to:
Vše smícháme a zahřejeme (maximálně do teploty 60 °C), podle chuti ještě můžeme dosladit vanilkovým cukrem a medem. Poté podáváme v nižších sklenicích, na jejich ozdobu můžeme použít kousek pomeranče a koktejlovou třešeň.
Pivní punč lze připravit i v nealko verzi, pokud místo piva Litovel Červený pomeranč použijeme Litovel Pomelo a vynecháme další alkohol.
Krásné zimní dny!
Autor: red