Nejlepší bublanina, jakou jste kdy ochutnali! Vyzkoušejte
Pokud si bublaninu koupíte v cukrárně, bude pravděpodobně s vypeckovanými višněmi, nebo dokonce třešněmi, ale to samozřejmě není ono. Nejlepší bublanina je samozřejmě z višní, které jí dodají ten pravý šmrnc. Nejlépe z višní i s peckami.
Bublaninu podle našeho tradičního receptu sice také můžete upéci bezpeckovou, ale uznejte, že bez pecek je tenhle zákusek sotva poloviční. U kterého jiného koláče mohou děti bezostyšně plivat pecky? Opravdu máte to srdce je o tohle potěšení připravit?
Nejlepší bublanina – ingredience
- 600 g višní
- 600 g hladké mouky mouky
- 250 g moučkového cukru
- 130 g másla
- 300 ml plnotučného mléka
- 2 vejce
- 2 balení vanilkového cukru
- 1 balení kypřícího prášku do pečiva
Nejlepší bublanina a její příprava
Višně pečlivě očistěte, klidně je můžete na půl hodiny naložit do vlažné vody. Zatímco si višně dopřávají lázeň, vyšlehejte vejce s cukrem a s máslem. Vanilkový cukr rozmíchejte ve vlažném mléce a to následně do vyšlehaného krému přilijte. Směs znovu vyšlehejte. Nakonec přidejte mouku s práškem do pečiva a těsto promíchejte. Mělo by být spíše tekuté a hladké, bez hrudek.
Pečící formu vymažte máslem a vysypte hladkou moukou. Těsto do formy přelijte, rozetřete ho do rovnoměrné vrstvy a vyskládejte do něj usušené višně. Bublanina se peče při teplotě 180 °C po dobu 40-45 minut. Před podáváním ji posypte moučkovým cukrem. Bublanina je nejlepší ještě teplá. Dobrou chuť!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Vanilkový koláč s krémem ze zakysané smetany. Výborná volba ke kávě
Sypaný jahodový koláč, jaký jste ještě neochutnali! Jednoduchý a skvělý