Kakaovo-kokosové řezy zahřejí na těle i na duši
Upečte si kakaovo-kokosové řezy s jemným tvarohovým krémem. Pokud je pečete jen pro dospělé, můžete do krému přidat malého panáka rumu. Zákusek tak získá větší šmrnc.
Ingredience na kakaovo-kokosové řezy
Na korpus budete potřebovat:
- 300 g polohrubé mouky
- 150 g másla
- 125 g moučkového cukru
- 50 ml zakysané smetany
- 20 g holandského kakaa
- 2 vaječné žloutky
- 1 prášek do pečiva
Na tvarohový krém si nachystejte:
- 1 kg plnotučného tvarohu
- 500 ml smetany ke šlehání
- 250 g moučkového cukru
- 100 g strouhaného kokosu
- 40 g kukuřičného škrobu
- 5 vajec
Příprava
Mouku si s práškem do pečiva prosejte do kuchyňského robota, přimíchejte do ní cukr s kakaem a změklé máslo. Robota pusťte na pomalé otáčky a postupně přidejte zakysanou smetanu a oba žloutky. Těsto nechte několik minut zpracovávat, dokud nebude hladké a stejnoměrné. Těsto si rozdělte na dva díly, jeden by měl být dvakrát větší než druhý. Oba díly zabalte do potravinářské fólie a dejte je na chvíli odpočinout do lednice.
Mezitím si ze smetany vyšlehejte šlehačku, stáhněte výkon mixéru a za stálého šlehání do ní po částech zapracujte tvaroh. Za stálého míchání přidejte jedno po druhém také vejce, pak cukr a na závěr kokos s kukuřičným škrobem. Krém nechte zpracovávat mixérem alespoň deset minut, ale klidně i déle.
Plech na pečení si vyložte pečicím papírem. Na ten naneste větší díl těsta a rovnoměrně ho rozvrstvěte. Protože bylo těsto v ledničce, bude trošku tužší, ale zato bude dobře držet tvar. Na těsto opatrně naneste všechen tvarohový krém, ale tak, aby se nedotýkal stěn plechu. Nakonec krém překryjte druhou částí těsta a upěchujte. Hotový zákusek dejte péct do trouby předehřáté na 160 °C, upečený bude asi za hodinu. Dobrou chuť!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Ořechové řezy s rumovým aroma a marmeládou pro sladký podzim