Dubajská sklenička: Dezert inspirovaný ikonickou pistáciovou čokoládou

Dubajská sklenička, kterou si doma uděláte po svém
Možná už jste na ni narazili na TikToku nebo Instagramu. Dubajská pistáciová čokoláda se za poslední rok stala virálním hitem – a to nejen díky své výrazné chuti, ale i ceně. V některých obchodech se prodává i za 500 eur. Obsahuje pistáciový krém, sezamovou pastu a tenké těsto Kadaif.
Domácí verze v podobě dubajské skleničky sice tenké těsto vynechává, ale zachovává to nejdůležitější – spojení pistácií, hořké čokolády a krémové konzistence. Navíc je rychlá, levná a vypadá skvěle. Ideální, když chcete připravit něco trochu jiného než klasické sušenky nebo bábovku. Dubajská sklenička ta pravá volba.
MOHLO BY SE VÁM HODIT
Luxusní čokoládový koláč hotový za 30 minut. Upečete ho jednou – a budete ho chtít znovu
Pistáciové cookies
- 150150gHladká mouka (např. Babiččina volba)
- 22kusyVejce
- 7070gZměklé máslo
- 100100gPistáciové máslo
- 100100gTřtinový cukr
- půl sáčkuPrášek do pečiva
- Špetka soli
- Dle potřeby
- Dle potřebyŘecký jogurt
- Dle potřebyHořká čokoláda (min. 70 %)
- Na posypáníDrcené pistácie
Všechny suroviny na cookies si vyndejte z lednice dvě hodiny předem.
Máslo utřete s cukrem, přidejte vejce a pistáciové máslo, promíchejte.
Přidejte suché suroviny a vytvořte těsto.
Na plech s pečicím papírem tvořte hromádky pomocí lžíce na zmrzlinu a pečte při 180 °C asi 8 minut. Nechte zchladnout.
Do skleniček vrstvěte nalámané cookies, směs tvarohu a jogurtu, rozpuštěnou čokoládu a posypte drcenými pistáciemi.
Nechte vychladit v lednici a podávejte.