Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Tvarohová buchta je jemná, vláčná a kdo ji peče, bude potěšený i nenáročnou přípravou

Nejhorší na řadě dezertů je, když jsou po upečení příliš suché a chybí jim příjemná vláčnost. Pokud bude vaším připravovaným dezertem tato tvarohová buchta, tak se ničeho takového obávat nemusíte.
buchta
Buchta s tvarohem. (zdroj foto: vychytavkov.cz)

Naopak. Tato tvarohová buchta zaujme jemností, vláčností a v neposlední řadě i dokonalou chutí.

Úplně běžné ingredience

Žádné složitosti nečekejte. Ani v přípravě, ani v ingrediencích, na které se podíváme. Jde o naprosto běžné věci, které budete mít jisto po ruce ve své kuchyni. Připravte si:

  • 4 vejce
  • 150 g másla
  • 5 g droždí
  • 300 g mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 500 g tvarohu
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 balení vanilkového cukru

Jako první základ těsta

Jakmile je někde vajíčko a cukru, je třeba začít těmito ingrediencemi. Konkrétně je třeba vyšlehat vaječné žloutky s moučkovým cukrem. K nim se dále přidá také máslo a do vzniklé směsi se postupně vmíchávají ostatní ingredience. V tu chvíli máme základ těsta pro tvarohovou buchtu.

Těsto rozdělte

Vzniklé těsto rozdělíte na dvě poloviny o stejném množství. Tu první můžete nalít na plech pokrytý pečicím papírem. Těsto rozetřete až k okrajům a uhlaďte ho tak, aby bylo na všech místech stejně vysoké. Tak se rovnoměrně propeče.

Do druhé poloviny těsta opatrně vmícháte sníh, který si mezi tím ušleháte z bílků, které jste doposud nepoužili. Sníh vmíchávejte opatrně, aby se vám povedlo vytvořit těsto jemné a nadýchané konzistence. To nalijte na plech, na první základní vrstvu. Opět rozetřete až do krajů a vyrovnejte.

Už jenom upéct a buchta je hotova

Vše je připraveno k tomu, abyste těsto vložili do trouby předehřáté na teplotu 180 stupňů Celsia. Zde pečte několik desítek minut. Zda je těsto upečené, poznáte pomocí špejle, kterou do těsta píchnete. Když na ní nezůstávají zbytky těsta, je hotovo. Svou tvarohovou buchtu vyndejte, nechte vychladnout a potom už ji stačí jenom nakrájet a naservírovat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Kokosový koláč zvládne každá správná hospodyňka během chvíle. Po upečení se po něm jenom zapráší

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek