Sobota , 23. 11. 2024

Klement

Extra jahodové zapékané misky, které vám prodlouží léto

Jahody jsou zdravé, obsahují spoustu vitamínů a k tomu úžasně chutnají. Jenomže jakmile nastane jejich sezóna, vyvstává otázka, jak najednou tu hromadu červené dobroty zpracovat. S tím vám poradíme!
jahodové
ilustrační obrázek

Pokud už nechcete připravovat nic složitého, ale máte pořád ještě k dispozici nějaké ty jahody, udělejte si tyto rychlé extra jahodové misky, které se zapékají v troubě. Brzy budete mít hotovo a díky mističkám i naporcováno tak akorát k šálku dobré kávy.

Recept vám vystačí asi na čtyři až pět menších zapékacích misek. Jahody lze samozřejmě nahradit i jiným ovocem, kterému zrovna nastala sezóna. Teď jsou to například švestky. A samozřejmě pokud nemáte malé formičky, nemusíte si tento dezert odpírat. Jednoduše vše udělejte do jednoho korpusu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Banány, jahody, kiwi a kokos: dezert s puncem exotiky

Lahodný jahodový koláč s mascarpone

Extra jahodové misky

porce
g / porce
Ingredience:
  • 500
    500
    g
    jahod
  • 2
    2
    ks
    vajec M
  • 60
    60
    g
    krystalového cukru
  • 1
    1
    polovina sáčku
    kypřicího prášku
  • 90
    90
    g
    polohrubé mouky
  • 20
    20
    g
    slunečnicového oleje
  • 70
    70
    g
    másla

Postup:

  1. Jahody si očistíme a hrst jich dáme stranou. Zbytek nakrájíme nadrobno nebo na tenké plátky.

  2. Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutek od bílku. Žloutky ušleháme s krystalovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme prosetou mouku, kterou jsme si smíchali s kypřicím práškem. Ingredience opět prošleháme. Máslo necháme v mikrovlnce povolit a společně s olejem ho také zašleháme do těsta.

  3. Jahody, které jsme si dali stranou, rozmačkáme vidličkou. Pokud nechceme mít v těstě větší kousky jahod, rozsekáme je v robotu na kaši. Jahodovou drť přidáme do těsta.

  4. Z bílků si stranou připravíme tuhý sníh. Ten zamícháme vařečkou do připraveného těsta. Už nešleháme, aby nám těsto zůstalo krásně nadýchané.

  5. Zapékací mističky si vytřeme trochou másla a na dno navrstvíme polovinu nakrájených jahod. Zalijeme je trochou těsta, a to zasypeme zbytkem jahod. Dolijeme mističky asi půl centimetru pod okraj a dáme do trouby. Pečeme při 180 °C asi 30 minut dozlatova.

  6. Po vychladnutí jahodové misky pocukrujeme a můžeme podávat dozdobené šlehačkou a snítkou máty.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek