Domácí rumové kostky v kokosu. Perfektní zobání pro dospělé
Nejen děti mají občas chuť na sladké. Volání po něčem dobrém se nevyhýbá ani nám dospělým. No pokud potřebujete utišit chutě a případně i nervy, tohle sladké zobání je ideální. Rumové kostky jsou jednoduché na přípravu a přitom pro vás splní službu.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Ořechové řezy s rumovým aroma a marmeládou pro sladký podzim
Dvoubarevné pudinkové řezy s cukrářskými piškoty
Rumové kostky v kokosu
- 350350ghladké mouky
- 250250mlplnotučného mléka
- 200200gmoučkového cukru
- 2020mlrostlinného oleje
- 1010mlmedu
- 22ksvajec
- 22balenívanilkového cukru
- 11baleníkypřicího prášku
- špetka soli
- 250250gstrouhaného kokosu
- 250250gmásla
- 200200gmoučkového cukru
- 5050gholandského kakaa
- 5050mlplnotučného mléka
- 11panákrumu
Postup:
Obě vejce si rozklepněte, zlehka osolte, a pak je spolu s cukrem a vanilkovým cukrem utřete. Do vaječné směsi postupně zapracujte mléko, olej a med. Pak do těsta prosejte mouku s práškem do pečiva a dejte ho na několik minut zpracovávat kuchyňským robotem zapnutým na pomalé obrátky.
Hotové těsto přelijte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby předehřáté na 160 °C. Korpus bude upečený za 20-25 minut, nejsnáze to poznáte, když do něj bodnete špejlí nebo párátkem. Upečený korpus nechte vystydnout na pokojovou teplotu a pak ho nakrájejte na malé kostičky.
Zatímco vám korpus stydne, připravte si kakaovou polevu. Máslo si rozpusťte ve vodní lázni a postupně do něj rozmíchejte mléko, holandské kakao, rum, moučkový cukr a asi dvě třetiny strouhaného kokosu. Zbytek kokosu přesypte do větší misky. Jednotlivé kostičky korpusu nejprve pomocí lžíce namočte do čokoládové polevy a pak je obalte kokosem.
Hotové rumové kostky vyskládejte na tác s pečicím papírem a dejte je na alespoň půl hodiny zatuhnout do lednice. Pak je můžete rovnou podávat. Tohle sladké zobání se hodí i jako vánoční cukroví.