Nejlepší letní mlsání? Osvěžující jahodový dort bez pečení
Jahodový dort, na který vám přinášíme recept, si v každém případě zamilujete. Je rychlý, jednoduchý, a hlavně proklatě dobrý. Jen je na něj potřeba opravdu hodně jahod, proto je lepší mít je z vlastních zdrojů, nebo vychytat výhodnou akci.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Nepečený jahodový dort
- 500500gcukrářských piškotů
- 500500gmascarpone
- 400400mlsmetany ke šlehání
- 350350mlplnotučného mléka
- 150150gplnotučného tvarohu
- 33balenívanilkového cukru
- 11baleníztužovače šlehačky
- kůra z jednoho citronu
- 700700gčerstvých jahod
- 100100gmoučkového cukru
- 5050gkukuřičného škrobu
- bílá čokoláda na ozdobu
Postup:
Smetanu ke šlehání si vyšlehejte spolu se ztužovačem do tuhé šlehačky a dejte ji na několik minut odpočinout do lednice.
Mezitím si ve větší míse do mascarpone zapracujte tvaroh a vanilkové cukry. Pak do této směsi nejlépe mixérem zapracujte najemno nastrouhanou citronovou kůru. Hotový krém dejte na dvacet minut odpočinout do lednice.
Jahody si dejte do kastrolu a tyčovým mixerem je opatrně rozmixujte na pyré. Do pyré přimíchejte cukr a směs pak na mírném plamenu zahřejte přibližně na 60 °C. Ještě předtím, než jahody začnou vřít, do nich rozmíchejte kukuřičný škrob. Za stálého míchání přiveďte směs k varu a pokračujte, dokud jahody nezhoustnou.
Cukrářské piškoty postupně namáčejte do mléka a vyskládejte je na plech na pečení vyložený pečicím papírem. Na piškoty natřete mascarpone krém a na něj navrstvěte šlehačku. Nakonec na zákusek natřete jahodový krém a zasypejte ho nastrouhanou čokoládou.
Před podáváním dejte jahodový dort alespoň na čtyři hodiny do lednice, aby pořádně zatuhl.