Skvělý nepečený krémeš se stane vaším oblíbeným zákuskem
Pro dospělé je možné připravit si nepečený krémeš s malým panákem rumu, budou-li jej jíst i děti, využijte raději rumové aroma.
Ingredience na nepečený krémeš
Na nepečený korpus si nachystejte:
- 500 g kaštanového pyré (případně stejné množství rozpuštěných tyčinek Kaštany)
- 300 g vašich oblínebých máslových sušenek
- 50 g másla
- 25 ml rumu nebo 10 ml rumového aroma
Na charakteristický krém budete potřebovat:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 500 ml plnotučného mléka
- 200 ml másla
- 200 g moučkového cukru
- 3 vanilkové cukry
- 1 vanilkový pudink
- 1 ztužovač do šlehačky
Příprava
Sušenky si nadrťte na prášek, buďto v mixéru, nebo válečkem. Vmíchejte do nich kaštanové pyré a vytvořte z nich hutnou těstovou hmotu. Máslo si rozehřejte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a zapracujte ho do těsta. Nakonec přidejte také rum nebo rumové aroma. Hotové těsto napěchujte do dortové formy vystlané pečicím papírem.
Z mléka, pudinku a cukru uvařte pudink podle návodu na obalu. Hotový pudink odstavte z plotny a nechte chladnout. Po minutě nebo dvou do něj zapracujte změklé máslo a směs pořádně rozmíchejte, aby vznikla stejnoměrná a hladká hmota. Smetanu si vyšlehejte s vanilkovými cukry a ztužovačem do šlehačky.
Pudink, který v mezičase vychladne, naneste na korpus. Na něj navrstvěte šlehačku a celý zákusek dejte alespoň na dvě hodiny do lednice, aby zatuhnul. Hotový krémeš dozdobte nastrouhanou čokoládou, holandským kakaem, skořicí nebo strouhaným kokosem.
Podávejte chlazený. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Rychlý dezert, který je ještě lepší než Monte
Nadýchaný tvarohový dezert s rozinkami. Upečte si ho nejen na Velikonoce