Domácí vafle, za které vás budou všichni milovat. Dopřejte si sladkou snídani nebo svačinku
Domácí vafle jsou tím druhem jídla, který má každý rád a když je připravíte, nikdy jich není dost. Zkuste se inspirovat a vyzkoušejte tento vaflový recept. Těsto se snadno zpracovává a vafle jsou křehké a křupavé. K přípravě je samozřejmě potřeba vaflovač. Podávejte je nejlépe hned, když jsou ještě teplé a na vnější straně pěkně křupavé. Dochutit je pak můžete smetanovým sýrem, šlehačkou, džemem, nutellou nebo ovocem.
zdroj: YouTube
Ingredience na 10 vaflí
- 2 šálky (250 g) univerzální mouky
- 2 lžičky (8 g) prášku do pečiva
- 1/2 lžičky (3 g) soli
- 3 lžíce (45 g) cukru
- 1 lžička (5 g) vanilkového extraktu
- 2 šálky (480ml) mléka
- 2 vejce, oddělené
- 3 lžíce (45 g) máslo – roztavené