Zelená pizza se sýrem a špenátem, která se perfektně slučuje i s dietou
Pizza ze špaldové mouky s chutným sýrem vás zdravě zasytí a k tomu si opravdu dobře pochutnáte. Proč jí říkáme zelená pizza? Protože je přímo zaplavená vitamíny nadupaným špenátem. A protože na slovo „pizza“ slyší opravdu každý, uvidíte, že takto připravený oběd nebo večeři ocení i děti a po jídle se jen zapráší.
TIP: Ingredience můžete obměňovat a vytvořit si tak pizzu podle své aktuální chuti nebo ji jednoduše přizpůsobit tomu, co najdete v lednici.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Bezlepková pizza Margherita z kokosového mléka
Rychlá pizza pro lenochy. Potěší všechny, co nemají čas na vaření
Zelená pizza s ricottou
- 11hrnekšpaldové mouky
- 22lžíceolivového oleje
- 11kelímekricotty
- 11kspórek
- 100100geidam 45%
- 5050gparmezánu
- 11hrstlistového špenátu
- 22stroužkyčesneku
- pepř a sůl dle chuti
Postup:
Nejdříve si připravíme těsto. Špaldovou mouku si prosejeme do větší misky a přidáme k ní olivový olej a špetku soli. Následně postupně přidáváme asi půl hrnku vlažné vody – přiléváme ji podle toho, jak reaguje těsto. Ručně vypracujeme pružné, nelepivé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme asi na čtvrt hodiny do lednice.
V druhé misce si smícháme kelímek ricotty s prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
Pórek rozkrojíme podélně a poté krájením vytváříme půlkolečka. Parmezán a eidam si nastrouháme nahrubo. Listy špenátu omyjeme a rovněž nahrubo nakrájíme.
Z lednice vyndáme těsto na pizzu a válečkem ho roztáhneme do stran. Vytvoříme placku s vyššími okraji, aby nám přísady zůstaly na místě. Přendáme si ji na plech vyložený pečicím papírem. Pizzu pomažeme ricottou smíchanou s eidamem a ostatní ingredience nasypeme navrch.
Troubu si předehřejeme na 180 °C a pizzu v ní pečeme asi 20 minut. Že je zelená pizza hotová poznáte podle zlatavých okrajů.