Sobota , 23. 11. 2024

Klement

Recept na Rafaello dort: Nejen pro milovníky slavných kuliček s kokosem

Kokosové kuličky jedné známé značky, s mandlí uvnitř, jsou oblíbenou pochoutkou řady z nás a díky krásnému balení bývají také vhodným dárkem.
Rafaello dort
Rafaello dort si zamilujete nejen pro jeho kokosovou chuť. (zdroj foto: https://plus100.cz/uzasny-rafaello-dort-hotovy-za-30-minut-na-neho-nemaji-ani-dezerty-z-cukrarny/)

Co když vám ale řekneme, že si jejich jedinečnou chuť můžete kdykoliv připomenout doma připraveným dortem? Výroba tohoto úžasného nadýchaného kokosového dortu jménem Rafaello dort vám zabere pouhou půlhodinu. Nevěříte? Pojďte se o tom s námi přesvědčit.

Potřebné ingredience

Pro přípravu kokosového dortu budete potřebovat:

  • 15 polévkových lžic krystalového cukru
  • 3 polévkové lžíce strouhanky
  • 9 bílků
  • 1,5 l mléka + 300 ml na těsto
  • 200 g kukuřičného škrobu
  • 250 g másla (nebo případně margarínu)
  • 300 g kokosové moučky + na posypání, a
  • 100 g krystalového cukru do krému.

Postup přípravy

Rafaello dort se peče trochu jinak než běžné dort. Budeme péct celkem tři pláty těsta, a to takto:

Ze 3 bílků vyšlehejte tuhý sníh, do kterého přidejte 1 polévkovou lžíci strouhanky, 100 g kokosové moučky a 5 polévkových lžic krystalového cukru.

Vezměte kulatou formu na pečení, ideálně o průměru 26 cm, a těsto na první plát v ní upečte v troubě předehřáté na 180 °C. Těsto pečte tak dlouho, dokud nezíská zlatavou barvu a nepřestane se přichytávat ke špejli nebo párátku, cca 10 až 15 minut (v závislosti na typu a výkonu vaší trouby). Upečené těsto přelijte 100 ml mléka.

Takto postupujete i při přípravě druhého a třetího plátu těsta.

V 1,5 l mléka rozmíchejte cukr a kukuřičný škrob, směs přiveďte k varu a na mírném plameni a za stálého míchání vařte tak dlouho, dokud krém nezhoustne. Poté jej odstavte a nechte vychladnout.

Rozměklé máslo našlehejte, až bude výsledná konzistence nadýchaná, a poté je po částech vmíchejte do krému.

Na závěr využijte formu k finálnímu seskládání dortu. Vždy střídejte plát těsta a část krému, a nakonec svrchní část dortu posypejte kokosem. Pro dosažení ještě větší chuťové podobnosti s originálními kuličkami můžete na ozdobu použít také plátky mandlí nebo strouhané mandle.

K TÉMATU  Lesní cheesecake se šťavnatými plody

Dort podávejte vychlazený.

Přejeme vám dobrou chuť!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nadýchaný dort z bílků, který musíte vyzkoušet. Zapomeňte na klasická suchá a hutná těsta

Čokoládový dort Praha skvěle chutná i vypadá. A upéct si ho můžete, ať bydlíte kdekoliv

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek