Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Snadné mascarpone řezy s krémem z bílé čokolády

Dnešní recept nepatří mezi ty nejrychlejší, ale tento zákusek i tak snadno připravíte během vaření slavnostního rodinného oběda či důležité večeře. Zákusek totiž tráví většinu času v lednici a vy ho vyndáte jen tehdy, když potřebujete doplnit další vrstvu. Nebojte se ho vyzkoušet!
mascarpone řezy
Připravte si jedinečné mascarpone řezy. (foto: electropiknik.cz)

Ingredience na mascarpone řezy

Na nepečený korpus na mascarpone řezy si nachystejte:

  • 350 g vašich oblíbených máslových sušenek
  • 350 g dlouhých cukrářských piškotů
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 200 g jahodové nebo višňové marmelády, nejlépe domácí

Na krém budete potřebovat:

  • 500 g mascarpone nebo plnotučného tvarohu
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 150 g moučkového cukru
  • 100 g bílé čokolády
  • 5 g mleté vanilky nebo pár kapek vanilkového aroma

Příprava

Cukrářské piškoty si postupně namáčejte v mléce a vyskládejte je dna dno cukrářské formy o velikosti přibližně 30×30 centimetrů. Piškoty dejte do lednice, aby znovu zatuhly, připravte si vrstvu mascarpone. Nejprve si ve vodní lázni rozpusťte na kostičky nalámanou bílou čokoládu a tu pak za stálého šlehání vmíchejte do mascarpone.

Do směsi zapracujte také vanilku a cukr. Nakonec zvyšte výkon šlehače a přidejte i smetanu ke šlahání.

Polovinu takto vzniklého krému natřete na piškoty a zákusek dejte znovu do lednice, alespoň na dvacet minut, aby krém alespoň trošku zatuhl. Na zatuhlý krém vyskládejte v mléku namočené máslové sušenky a opatrně je potřete marmeládou. Pokud v ní nejsou kousky ovoce, můžete je přidat i zvlášť.

Na marmeládu přijde další vrstva v mléce namočených máslových sušenek. Pak dejte zákusek opět alespoň na dvacet minut do lednice.

Po vyjmutí dezertu z lednice zbývá dodělat poslední dvě vrstvy – nejprve přijde zbytek krému a pak druhá polovina v mléce namočených cukrářských piškotů. Hotový zákusek dejte opět do lednice, tentokrát alespoň na dvě hodiny. Servírujte chlazený a posypaný moučkovým nebo vanilkovým cukrem.

Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jednodušší čokoládový pohár neexistuje. Stačí trocha mascarpone, ovoce a šlehačky a můžete podávat

Lahodný jahodový koláč s mascarpone

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek