Snadné mascarpone řezy s krémem z bílé čokolády
Ingredience na mascarpone řezy
Na nepečený korpus na mascarpone řezy si nachystejte:
- 350 g vašich oblíbených máslových sušenek
- 350 g dlouhých cukrářských piškotů
- 250 ml plnotučného mléka
- 200 g jahodové nebo višňové marmelády, nejlépe domácí
Na krém budete potřebovat:
- 500 g mascarpone nebo plnotučného tvarohu
- 400 ml smetany ke šlehání
- 150 g moučkového cukru
- 100 g bílé čokolády
- 5 g mleté vanilky nebo pár kapek vanilkového aroma
Příprava
Cukrářské piškoty si postupně namáčejte v mléce a vyskládejte je dna dno cukrářské formy o velikosti přibližně 30×30 centimetrů. Piškoty dejte do lednice, aby znovu zatuhly, připravte si vrstvu mascarpone. Nejprve si ve vodní lázni rozpusťte na kostičky nalámanou bílou čokoládu a tu pak za stálého šlehání vmíchejte do mascarpone.
Do směsi zapracujte také vanilku a cukr. Nakonec zvyšte výkon šlehače a přidejte i smetanu ke šlahání.
Polovinu takto vzniklého krému natřete na piškoty a zákusek dejte znovu do lednice, alespoň na dvacet minut, aby krém alespoň trošku zatuhl. Na zatuhlý krém vyskládejte v mléku namočené máslové sušenky a opatrně je potřete marmeládou. Pokud v ní nejsou kousky ovoce, můžete je přidat i zvlášť.
Na marmeládu přijde další vrstva v mléce namočených máslových sušenek. Pak dejte zákusek opět alespoň na dvacet minut do lednice.
Po vyjmutí dezertu z lednice zbývá dodělat poslední dvě vrstvy – nejprve přijde zbytek krému a pak druhá polovina v mléce namočených cukrářských piškotů. Hotový zákusek dejte opět do lednice, tentokrát alespoň na dvě hodiny. Servírujte chlazený a posypaný moučkovým nebo vanilkovým cukrem.
Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Jednodušší čokoládový pohár neexistuje. Stačí trocha mascarpone, ovoce a šlehačky a můžete podávat