Kuřecí čtvrtky v marinádě z jednoho plechu
Ať už do trouby dáte péct jakýkoliv kousek kuřete, máte jistotu, že všem bude náramně chutnat a vy navíc ušetříte nádobí i drahocenný čas ve všední večer.
Kuřecí čtvrtky podle tohoto receptu jsou velmi dobré jen tak s chlebem, ale také je můžete doplnit opečenými bramborami, které přidáte na plech asi v polovině doby pečení. Brambory stačí jen trochu osolit, protože chuť pochytí nasáknutím marinády, vytékající z kuřecího masa.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Mexické kuřecí kapsy z majonézového těsta. Potřebujete jen 2 ingredience
Kuřecí čtvrtky z jednoho plechu
- 1010kskuřecích čtvrtek
- 11lžícemedu
- 33lžícesójové omáčky
- 11lžíceworcestrové omáčky
- 11lžícesladké papriky
- pálivá paprika dle chuti
- 11lžícekoření na pečené kuře
- 33stroužkyčesneku
- 100100mloleje
- sůl a pepř
Postup:
Nejdříve si připravíme marinádu. Stroužky česneku si očistíme a prolisujeme do menší misky. Přidáme koření na pečené kuře, obě papriky, trochu soli a pepře a promícháme. Poté postupně přidáme všechny „mokré“ ingredience, tedy med, sójovou a worcestrovou omáčku a olej. Vše dobře promísíme, aby vznikla jednotná marináda. Pokud by se vám to nedařilo, zkuste směs trochu prohřát. Jednotlivé suroviny se pak spojí snadněji.
Kuřecí čtvrtky si opláchneme pod čistou vodou a následně je osušíme papírovou utěrkou. Odložíme je do větší misky, kde je prosolíme a opepříme. Teprve poté je rovnoměrně polijeme připravenou marinádou, ze které si dáme asi 2 polévkové lžíce stranou. Misku přikryjeme a necháme odpočinout asi půl hodiny, aby mělo maso čas vsáknout marinádu.
Mezitím si předehřejeme troubu na 190 °C. Kuřecí čtvrtky rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a takto pečeme asi 35 minut. Poté kuřecí čtvrtky potřeme odloženou marinádou a teplotu v troubě trochu snížíme. Pokračujeme v pečení dalších asi 20 minut. Můžeme podávat.