Kokosová zmrzlina, která přivolá do vaší kuchyně chuť léta a exotiky
Zapomeňte na cukrárny i polárkové dorty. Tu nejlepší zmrzlinu si můžete připravit sami doma. A s naším receptem je to hračka. Během chvíle budete mít hotovou skvělou smetanovou pochoutku, kterou kokosová zmrzlina s lehkou chutí vanilky rozhodně je. Základní recept můžete navíc snadno vylepšit, když do zmrzliny přidáte čerstvé jahody nebo jiné ovoce. A pokud jde o zmrzlinu jen pro dospělé, co takhle do ní přidat i rum?
Ingredience na kokosovou zmrzlinu
- 350 ml smetany ke šlehání
- 300 ml plnotučného mléka
- 75 g moučkového cukru
- 40 g strouhaného kokosu
- 20 g másla
- 3 vaječné žloutky
- 2 balení vanilkového cukru nebo 5 ml vanilkového aroma
- 2 balení instantní želatiny (20 g)
Příprava
Některé druhy želatiny se rozpouští ve vodě, jiné v mléce. Mléčná želatina je pro výrobu zmrzliny vhodnější, ale využít můžete i tu rozpustnou ve vodě. V každém případě připravte želatinu dle návodu – je třeba ji rozpustit ve vhodné tekutině zahřáté na pokojovou teplotu a nechat několik desítek minut, aby nabobtnala.
Vaječné žloutky si vyklepněte do rendlíků a rozmíchejte v nich mléko. Přidejte máslo a směs si na mírném plameni za stálého míchání přiveďte k varu. Do vařící směsi přidejte cukr, vanilkový cukr a strouhaný kokos. Za stálého míchání vařte, dokud směs nezačne houstnout, a pak ji z plotny odstavte.
Do odstavené směsi rozmíchejte nabobtnalou želatinu a nechte ji dál stydnout. Mezitím si ze smetany vyšlehejte šlehačku. Šlehačku zapracujte do uvařené směsi jakmile vystydne na pokojovou teplotu. Hotovou směs přelijte do formy na pečení, kterou neváhejte vysypat strouhaným kokosem, poté si kokosová zmrzlina musí pobýt v mrazáku alespoň šest hodin, než se do ní pustíte. Pak můžete rovnou podávat.
Zmrzlinu servírujte posypanou nastrouhanou čokoládou nebo holandským kakaem a dozdobenou čerstvou šlehačkou.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Vanilkový dezert s mandlemi. Krémový a nadýchaný
Kam se hrabe Bounty. Kokosový sen vás přivede na jiné myšlenky