Banány, jahody, kiwi a kokos: dezert s puncem exotiky
Ingredience na dezert
Na dezert budete potřebovat:
- 400 g čerstvých jahod
- 350 g vašich oblíbených máslových sušenek (například Bebe)
- 200 ml plnotučného mléka
- 8 kiwi
- 5 banánů
Na krém si nachystejte:
- 500 g mascarpone nebo plnotučného tvarohu
- 300 ml smetany ke šlehání
- 75 g moučkového cukru
- Vanilkovou esenci, mletou vanilku nebo 2 vanilkové cukry
Bílá poleva se skládá z:
- 100 g bílé čokolády
- 50 g strouhaného kokosu
- 25 g moučkového cukru
- 25 g másla
Příprava
Jahody, banány i kiwi si nakrájejte na tenké plátky. Ze smetany si vyšlehejte šlehačku, přepněte mixér na pomalé otáčky a postupně do ni zapracujte mascarpone, cukr a vanilkové aroma. Sušenky si postupně namáčejte v mléce, do kterého také můžete přidat kapku vanilkového aroma. Formu na pečení si vyložte pečicím papírem.
Z namočených sušenek vyskládejte souvislou vrstvu a potřete jí asi půlcentimetrovou vrstvou krému. Do krému vyskládejte souvislou vrstvu banánových koleček a ta potřete dalším dílem krému. Na krém přijde druhé patro sušenek, pak krémová vrstva s plátky jahod a další patro sušenek. Na sušenky tentokrát přijde krémová vrstva s plátky kiwi.
Téměř hotový dezert dejte do lednice, aby zatuhl, a připravte si polevu. Čokoládu nalámejte na kostičky a rozpusťte si ji ve vodní lázni. Do rozpuštěné čokolády rozmíchejte kokos s cukrem a pak ji odstavte z plotny. Pak do polevy rozmíchejte změklé máslo a pokračujte v míchání, dokud nevznikne stejnoměrná lesklá hmota. Touto hmotou polijte dezert a vraťte ho do lednice.
Servírujte nejdříve po dvou hodinách. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT