Sobota , 23. 11. 2024

Klement

Večeře šampionů: Vaječná omeleta s mletým masem

Po pořádné práci si člověk zaslouží pořádné jídlo. Na jedno takové pro vás dnes máme recept. Naše vaječná omeleta s mletým masem vám dodá vše, co vaše tělo po náročném dni potřebuje. Tedy pokud ji budete servírovat s čerstvým zeleninovým salátem a celozrnným pečivem.
omeleta
Porce plná bílkovin a chutí. (foto: 123RF)

Ingredience na večeři šampionů

porce
g / porce
Omeleta a náplň z mletého masa:
  • 4
    4
    ks
    vajec
  • 400
    400
    g
    mletého masa
  • 25
    25
    ml
    rajčatového protlaku
  • 15
    15
    ml
    olivového oleje
  • 3
    3
    stroužky
    česneku
  • 2
    2
    ks
    zelené papriky
  • 1
    1
    ks
    jarní cibulky
  • pepř, tymián, sladká paprika a další koření dle chuti
  • sůl
Vaječná omáčka:
  • 250
    250
    ml
    plnotučného mléka
  • 75
    75
    g
    hladké mouky
  • 1
    1
    ks
    vejce
  • sůl

Postup:

  1. Všechna vejce, kromě toho na omáčku, dejte v osolené vodě uvařit natvrdo. Uvařená vejce oloupejte a rozkrojte je na poloviny. Všechny papriky nakrájejte na jemné kostičky. Do mletého masa rozmíchejte utřený česnek, zlehka ho prosolte a opepřete, a pak ho na pánvičce asi pět minut restujte nasucho. Po pěti minutách podlijte maso olejem a přidejte do něj na kostičky nakrájenou papriku. Za stálého míchání restujte, dokud paprika nezačne měknout.

  2. V mezičase si můžete připravit vaječnou omáčku. Mléko přelijte do misky a vidličkou v něm rozmíchejte čerstvé vejce spolu s hladkou moukou. Omáčku zlehka prosolte a míchejte, dokud nebude opravdu hladká a bez hrudek. Chvíli před přidáním omáčky do mletého masa rozmíchejte rajský protlak a sladkou mletou papriku.

  3. Po zalitím omáčkou vyskládejte navrch poloviny vajec tak, aby byla žloutkem dolů. Stáhněte teplotu na nejnižší a nechte směs zapékat, dokud se omáčka nezačne srážet. V mezičase můžete jídlo přizdobit tymiánem a dalším kořením.

  4. Těsně před stažením z plotny přidejte také najemno nasekanou jarní cibulku. Omeleta chutná nejlíp ještě teplá s pečivem a zeleninovou oblohou. Můžete ji před servírováním dozdobit také strouhaným sýrem.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
25 délka vaření
jednoduché recept
25 délka vaření
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek