Večeře šampionů: Vaječná omeleta s mletým masem
Ingredience na večeři šampionů
- 44ksvajec
- 400400gmletého masa
- 2525mlrajčatového protlaku
- 1515mlolivového oleje
- 33stroužkyčesneku
- 22kszelené papriky
- 11ksjarní cibulky
- pepř, tymián, sladká paprika a další koření dle chuti
- sůl
- 250250mlplnotučného mléka
- 7575ghladké mouky
- 11ksvejce
- sůl
Postup:
Všechna vejce, kromě toho na omáčku, dejte v osolené vodě uvařit natvrdo. Uvařená vejce oloupejte a rozkrojte je na poloviny. Všechny papriky nakrájejte na jemné kostičky. Do mletého masa rozmíchejte utřený česnek, zlehka ho prosolte a opepřete, a pak ho na pánvičce asi pět minut restujte nasucho. Po pěti minutách podlijte maso olejem a přidejte do něj na kostičky nakrájenou papriku. Za stálého míchání restujte, dokud paprika nezačne měknout.
V mezičase si můžete připravit vaječnou omáčku. Mléko přelijte do misky a vidličkou v něm rozmíchejte čerstvé vejce spolu s hladkou moukou. Omáčku zlehka prosolte a míchejte, dokud nebude opravdu hladká a bez hrudek. Chvíli před přidáním omáčky do mletého masa rozmíchejte rajský protlak a sladkou mletou papriku.
Po zalitím omáčkou vyskládejte navrch poloviny vajec tak, aby byla žloutkem dolů. Stáhněte teplotu na nejnižší a nechte směs zapékat, dokud se omáčka nezačne srážet. V mezičase můžete jídlo přizdobit tymiánem a dalším kořením.
Těsně před stažením z plotny přidejte také najemno nasekanou jarní cibulku. Omeleta chutná nejlíp ještě teplá s pečivem a zeleninovou oblohou. Můžete ji před servírováním dozdobit také strouhaným sýrem.