Piškotový ovocný dort bez pečení chutná jako od cukráře
Ingredience na piškotový ovocný dort
Na piškotový ovocný dort budete potřebovat:
- 300 ml řeckého jogurtu
- 250 g mascarpone
- 250 g moučkového cukru
- 250 g lesního ovoce (malin, ostružin, borůvek nebo rybízu)
- 20 g želatiny nebo 1 pytlíček ztužovače do šlehačky
- 15 dlouhých cukrářských piškotů
Příprava
Ovoce pečlivě omyjte a očistěte od listí, větviček a všech možných nečistot. Velké jahody je lepší nakrájet na poloviny, malé lesní jahody a ostatní plody krájet nemusíte. Očištěné ovoce dejte do misky spolu s jogurtem a směs opatrně promíchejte. Pozor, ať ovoce nerozmačkáte.
Pokud máte želatinu, přečtěte si k ní návod – pravděpodobně ji budete muset rozmíchat ve troše vody s cukrem a teprve pak ji přilít k jogurtu. Ztužovač do šlehačky můžete přidat rovnou, jogurt poslouží podobně jako smetana ke šlehání. Mascarpone vyšlehejte v mixéru s cukrem a krém, který takto vznikne, opatrně přimíchejte do jogurtu.
Hranatou formu na dorty nebo na pečení vyložte pečicím papírem a vyskládejte do ní cukrářské piškoty tak, aby byly těsně vedle sebe. Na piškoty rovnoměrně nalijte krém s ovocem a dobře ho rozetřete. A to je vše, dort je hotový. Teď ho dejte na několik hodin do ledničky, aby pořádně zatuhl.
Před servírováním můžete vršek dortu přizdobit dalším ovocem, šlehačkou nebo čokoládovou polevou, fantazii se meze nekladou.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT