Nepečený čokoládový cheesecake ze 4 surovin
Že je dezert nepečený navíc není ani trochu ke škodě. I přesto je totiž jeho chuť delikátní a proto věříme, že se vám tento čokoládový cheesecake bude rozplývat na jazyku. Jeho finalizace je navíc nesmírně variabilní.
Ingredience na čokoládový cheesecake
- 110 g másla
- 260 g oblíbených sušenek (vyzkoušet můžete například máslové)
- 550 g sýru Philadelphia, případné jiného, podobného sýru se smetanou
- 430 g Nutelly, případně obdobného čokoládového nebo oříškového krému
Příprava
Prvním krokem je příprava základu cheesecakeu, který v této nepečené variantě v podstatě nahrazuje těsto. Vezměte si tedy sušenky a rozdrťte je. Ve vodní lázni rozpusťte máslo a jednu polévkovou lžíci Nutelly nebo jiného obdobného čokoládového nebo oříškového krému, který máte rádi. Touto tekutou směsí zalijte rozdrcené sušenky, promíchejte a máte hotový základ dortu, který vtlačte do dortové formy, kde vytvoří spodní vrstvu dortu. Formu se sušenkovým základem dejte ztuhnout do lednice.
Poté si připravte krém, a to jednoduše tak, že dobře smícháte Nutellu se smetanovým sýrem. Krém také uložte do lednice.
Poté připravený krém rovnoměrně rozetřete na základ dortu a vraťte do lednice alespoň na 20 minut, aby se všechny suroviny a jejich chutě a konzistence vzájemně propojily. Dezert je hotový a nezbývá nic jiného, než vám popřát dobrou chuť.
Tipy navíc
Pokud máte rádi ovoce a dáváte mu přednost také v moučnících, můžete si jím oživit také nepečený čokoládový cheesecake. Pokud budete chtít ovoce zakomponovat přímo do dortu, můžete například do krému, kterým jste již pokryli sušenkový základ, vtlačit borůvky nebo maliny. Ovoce můžete samozřejmě podávat také až na talířku s řezem dortu, na doplnění jeho chutí.
Hotový dort můžete také dozdobit vyšlehanou smetanou ke šlehání, kdy se doporučuje použít také ztužovač. Fantazii při finalizaci dezertu a jeho servírování se meze nekladou.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT