Smažené čokoládové lanýže. Vyzkoušejte netradiční vánoční cukroví
Víme, že každý rok děláte znovu své oblíbené vánoční cukroví, ale čerstvá inspirace a nové nápady neuškodí. Smažené čokoládové lanýže na špejli si zamiluje celá vaše rodina i hosté. Postup je jednoduchý!
Ingredience na krém
- 100 ml smetany ke šlehání
- 250 g hořké čokolády
- 50 g másla
- 1 cukr s rumovou příchutí
Postup
Smetanu, máslo a cukr přivedeme k varu, pak přidáme čokoládu a odstavíme. Necháme vychladnout a poté našleháme. Pomocí cukrářského sáčku stříkáme pusinky na pergamenový papír a zamrazíme je. Po zamražení obalujeme v těstíčku.
Ingredience na těsto
- 130 g hladké mouky
- 25 g kakaa
- 2 g soli
- 25 g vanilkového cukru
- 130 ml šampaňského
- 2 vejce
Postup
Všechny suroviny smícháme dohromady v jednu hladkou hmotu. Čokoládové pusinky napíchneme na špejli, obalíme v těstíčku a hned smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme se zakysanou smetanou.