Jablečné buchty mohou být snazší, než si myslíte. Zvládne je doma každý
Dnes však pro vás máme recept na skvělé jablečné buchty se skořicí. Nepatří k tomu nejtradičnějšímu českému pečivu, ale zato je budete mít hotové raz dva. A kdo má rád jablka, bude se po našich buchtách moci utlouct. Kromě toho jsou tyto buchty zajímavou alternativou k jablečným závinům, zejména pokud vám na zahradě roste jabloň.
Co budete potřebovat na jablečné buchty
- 500 g polohrubé mouky
- 150 g moučkového cukru
- 200 g másla
- 4 středně velká jablka
- 4 celá vejce
- 1 pytlíček prášku na pečení
- 1 pytlíček vanilkového cukru
- špetka skořice
Příprava
Vejce vyšlehejte do tuhého krému, snižte rychlost mixéru a přidejte máslo. Po chvilce začněte přisypávat moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem a skořicí. Nakonec do těsta přidejte mouchu s práškem do pečiva a nechte mixér, aby těsto zpracovával za vás po dobu zhruba deseti minut.
Mezitím si očistěte a vykrájejte jablka. Nakrájejte je na malé kousky, zhruba na velikost lesních malin. Nakrájené kousky jablek opatrně vmíchejte do těsta tak, abyste je zbytečně nerozmačkala. Těsto by mělo být vláčné a držet tvar. Pokud takové není, nechte ho půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě.
Z hotového těsta uždibujte kousky, které se vám vejdou do dlaně. Ty vyskládejte na plech vystlaný pečicím papírem tak, aby mezi jednotlivými buchtami byly dostatečné rozestupy. Buchty při pečení hodně nabydou. Buchty pečte při teplotě 200 °C po dobu zhruba 12 až 15 minut. Po upečení je poprašte moučkovým cukrem a můžete je hned podávat, ještě teplé chutnají nejlépe.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Osvěžující jablečný zákusek s pudinkem, který potěší vaše chuťové pohárky
Pečená jablka plněná sušeným ovocem. Skvělá sladká příloha, ale poslouží i jako dezert!