Sobota , 23. 11. 2024

Klement

Nepečený čokoládový cheesecake potěší i ty nejmlsnější jazýčky

I když zatím pro cheesecake neexistuje české slovo, tenhle lahodný dezert už pronikl i do české kuchyně. A jak moc je skvělý, to se můžete na vlastní chuťové pohárky přesvědčit s naším receptem na nepečený čokoládový cheesecake. Ingredience jsou poměrně variabilní, a tak si recept můžete snadno přizpůsobit tak, aby vám tento dezert opravdu chutnal. A protože se náš cheesecake nepeče a podává se studený, jde o ideální pamlsek v horkých letních dnech.
čokoládový cheesecake
Už jste vyzkoušeli tento výjimečně dobrý dezert? (zdroj foto: ezy.cz)

Ingredience na čokoládový cheesecake

Čokoládový cheesecake není těžký na přípravu. Co budete potřebovat?

  • 1 l smetany ke šlehání
  • 350 g hořké čokolády nebo čokolády na vaření
  • 250 g sladkého krémového sýra, pomazánkového másla, plnotučného tvarohu nebo mascarpone
  • 200 g cukru krystal
  • Čokoládové keksy, například Esíčka, nebo oplatky, například Lázeňské oplatky
  • 60 g másla (pokud nemáte Lázeňské oplatky)
  • 2 balení želatinového prášku nebo ztužovače do šlehačky
  • Pár kapek vanilkového aroma

Příprava

Pokud máte Lázeňské oplatky, můžete je nechat v celku a dvě nebo tři položit na sebe na dno dortové formy a základ máte hotový. Pokud máte Esíčka nebo jiné keksy, rozdrťte je na prášek nebo rozmixujte v mixéru. Do drobků přimíchejte změklé máslo a vytvořte stejnoměrnou pastu. V tomto případě budete muset formu vyložit pečicím papírem a na něj napěchovat tenkou vrstvu této pasty. Formu s pastou dejte na několik hodin do lednice, aby pasta zatuhla.

Maskarpone, které se hodí nejvíc, nebo jiný krémový sýr si v dostatečně velké míse smíchejte s cukrem a dochuťte vanilkovým aromatem. Smetanu na mírném ohni zahřejte na přibližně 60 °C, ale nepřivádějte ji k varu. V horké smetaně rozmíchejte želatinu nebo ztužovač. Když se želatina rozpustí, přelejte smetanu do mísy k ostatním ingrediencím a vše pořádně rozmíchejte.

Spolu se smetanou si dejte rozehřívat také čokoládu, tu raději ve vodní lázni, aby se vám nepřipálila. Zatímco se čokoláda rozpouští, smetanový krém si rozdělte na čtyři různě velké části. První část, ta největší, zůstane tak, jak je. Do druhé přimíchejte zhruba 25 mililitrů roztáté čokolády, do třetí 75 mililitrů a do poslední, která bude nejmenší, zbytek. Díky tomu vám vznikne krém se čtyřmi různými barvami.

Na spodní vrstvu sušenkové pasty nebo Lázeňských oplatek v dortové formě nejprve naneste všechen bílý krém. Rovnoměrně ho rozetřete. Počkejte asi minutu a do středu přelijte nejsvětlejší čokoládovou část. Neroztírejte ji, nechte ji tak, jak steče z misky. Znovu chvilku počkejte a stejným způsobem do středu přelijte třetí díl krému. Opět počkejte a přidejte i poslední díl.

K TÉMATU  Vlašské ořechy a bílá čokoláda. Výsledkem je vanilkové nebe

Hotový cheesecake uložte na několik hodin do ledničky, aby všechny jeho vrstvy pořádně zatuhly. Nejlépe chutná s čerstvým lesním ovocem, ale můžete jej servírovat také s kolečky banánu nebo s jahodami. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Limetkový cheesecake. Mlsání bez ohrožení váhy. Zkuste to!

New York Cheesecake. Recept na tu nejlepší verzi tvarohové pochoutky

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek