Čtvrtek , 28. 03. 2024

Soňa

Nadýchané koblihy bez smažení! Můžete hřešit každý den

Zbožňujete pojídání koblih, ale nechce se vám stát celou věčnost u smažení, a zároveň toužíte hřešit bez špatného svědomí? Pak je tento recept přímo pro vás. Je snadný na přípravu, jedná se o zdravější verzi, a navíc ušetříte spoustu času.
koblihy bez smažení
I koblihy mohou být skvělé bez smažení! (zdroj foto: prirodajelek.cz)

Připravte si správné ingredience

Každý chutný pokrm spočívá ve správných ingrediencích. Na koblihy bez smažení si připravte:

  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr nebo vanilková esence
  • ½ lžičky soli
  • 90 g cukru krystal
  • 85 ml rozpuštěného másla
  • 90 ml rostlinného oleje
  • 150 ml mléka
  • 12 g sušeného droždí
  • 420 g hladké mouky
  • Meruňkový džem
  • Kokos

Postup pro přípravu těsta

Nenechte se vystrašit počtem složek potřebných k přípravě koblih, jejich zpracování je velice snadné. Do hrnce nalijte olej a máslo a zahřejte. Vedle si do větší mísy nalijte horké mléko, přidejte sušené droždí, cukr, vanilkový cukr, vejce, sůl a vše pečlivě vyšlehejte metlou nebo šlehačem.

Přilijte směs z oleje a másla, ale trochu si odložte na později, až budete koblihy potírat. Postupně začněte přisypávat mouku a vypracovávat těsto, které nebude lepit. Nechte kynout půl hodiny.

Zpracování těsta na koblihy bez smažení

Vykynuté těsto si položte na pracovní desku a vytvarujte do válečku. Nakrájejte na stejné kousky a vytvořte kuličky, které pak zmáčknete na placku. Plech vyložte pečícím papírem a placky položte těsně vedle sebe. Do každého kousku těsta vytvořte malou jamku, kam budete po upečení přidávat džem.

Zakryjte utěrkou a nechte dalších 10 minut kynout. Potřete zbylou směsí z oleje a másla a dejte péct do trouby. Jakmile koblihy zezlátnou, vyjměte je z trouby a do každé jamky vložte lžičku meruňkového džemu nebo jinou náplň dle chuti. Na závěr posypte strouhaným kokosem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Salko buchty, které nakynou až v troubě. Žádné čekání ani složitá příprava

Upečte si tradiční smetanový koláček. Dezert přesně jako od babičky

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek